Příští rok bude odveta s McGregorem, prohlásil Mayweather. Reakce irského bojovníka překvapila

Příští rok bude odveta s McGregorem, prohlásil Mayweather. Reakce irského bojovníka překvapila Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Byl to jeden z nejvýdělečnějších boxerských duelů v historii, zda ale někdy dojde na odvetu, není zatím vůbec jisté.

Ačkoliv je americký boxer Floyd Mayweather už několik let oficiálně ve sportovním důchodu, v ringu ho vídáme čím dál častěji. Už tuto sobotu se opět představí v japonském RIZINu, kde v exhibičním utkání poměří síly s domácím MMA bojovníkem Mikuruem Asakurou. V plánu jsou už ale i další duely.

"Chci tam o víkendu jít a pobavit se. Pak budu mít další exhibici v listopadu v Dubaji a v roce 2023 já a Conor McGregor," překvapil Floyd v rozhovoru pro Dailymail. "Nevíme, jestli to bude exhibice nebo opravdový zápas. Jedná se o obou variantách, já bych preferoval exhibici."

A následně využil příležitost, aby si do irské hvězdy rýpnul. "Nezajímají mě zápasy, ve kterých bych mohl přijít k úhoně. Takže chlapi jako Conor McGregor a další, kteří nemají tvrdé údery, jako třeba Youtubeři nebo UFC bojovníci. Střety s takovými individui mi nevadí, ale nic, kde bych si mohl ublížit nebo se zranit."

Irova odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Na Instagram umístil fotku z prvního vzájemného zápasu, na níž Mayweathera trefuje zvedákem, a přidal hashtag #nemámzájem.

První zápas Mayweather vs. McGregor se odehrál v roce 2017 a stal se doslova kasovním trhákem. Okolnosti však byly jiné. Floyd hodlal zápasem uzavřít profesionální kariéru s bilancí 50-0, zatímco Conor se těsně předtím stal prvním dvojnásobným šampionem UFC a byl na vrcholu sil. Spousta fanoušků tedy věřila, že by mohl boxera překvapit neortodoxním stylem a nadělit mu první porážku. To se ale nestalo a rozhodčí nakonec souboj ukončil v 10. kole ve prospěch Američana.

Od té doby se McGregorovi nedařilo ani v UFC a ze 4 zápasů dokázal zvítězit pouze v jediném. Příčinou může být i to, že se v tréninku hodně zaměřoval na box a vyhlížel střet s dalším rohovnickým velikánem – Mannym Pacquiaoem. Ambiciózní plán ale překazil Dustin Poirier, který Ira dvakrát porazil, v posledním fightu si navíc Conor ošklivě zlomil nohu a od té doby jsme ho v oktagonu neviděli. Aktuálně v Dominikánské republice natáčí remake snímku Road House, holedbá se však, že jeho cesta v bojových sportech není ještě zdaleka u konce.

Zdroje:  dailymail.co.uk

Nejnovější články