Promotér Novotný nabídl svůj názor na finanční požadavky Siváka a Růžičky, kteří za vzájemný zápas chtějí miliony

Promotér Novotný nabídl svůj názor na finanční požadavky Siváka a Růžičky, kteří za vzájemný zápas chtějí miliony Promotér Ondřej Novotný "jede bomby". | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Ondřej Novotný vysvětlil, proč jsou podle něj požadavky některých bojovníků hodně nereálné.

Loni se na domácí scéně objevila nová MMA organizace Real Fight Arena (RFA), jejíž představitelé se od začátku netajili sebevědomým cílem stát se do jednoho roku česko-slovenskou jedničkou. To se sice nestalo, zčeřit vody se jim ale povedlo. Letos mají za sebou sedm turnajů a na začátek příštího roku je v plánu expanze do Maďarska.

Zatím poslední turnaj RFA se konal před Vánoci v pražské hale Královka, kde se odehrál také první titulový duel v nedlouhé historii organizace. Šampionský opasek v disciplíně K-1 získal po dominantním vítězství Vašek Sivák, který na body porazil Patrika Zaděru. A výhru si připsal také Tadeáš "Mawar" Růžička, který v prvním kole knockoutoval Poláka Denise Makowskiho. 

Na následné tiskové konferenci pak bylo veselo. Sivák a Růžička tam probrali vzájemný zápas. Zatímco „Mawar“ za něj požaduje jeden milion korun, „Badboy“ uvedl, že chce ještě o půl milionu víc, což vyvolalo značný rozruch.  

Na jejich sebevědomé požadavky zareagoval ve svém podcastu MMA Letem světem i promotér konkurenčního Oktagonu Ondřej Novotný. „Náramně jsem se bavil, když jsem viděl různý vyhlášení – a to se vší úctou k Sivákovi, Růžičkovi i komukoliv, kdo se účastnil toho turnaje – já fakt bojovníky maximálně respektuji a říkám, že jsou moji hrdinové, ale když chceš dělat byznys, tak to musí mít i reálný čísla.“

„A tenhle turnaj znovu ukázal, jak nereálný tyhle čísla vlastně jsou. Ten turnaj se konal v hale, která v tom set-upu, v kterým byla, má lehce přes dva tisíce, a nebyl ani blízko k tomu, aby se vyprodal,“ uvedl na adresu výše uvedených hvězd RFA, přičemž zmínil, že rozumí trablím s rozpadnutím startovky a složitým vyjednáváním náhradního programu. 

„Ale sedět tam po turnaji, který jsi nedokázal vyprodat ani blízko, a říkat já chci milion, já chci milion a půl, já chci velký prachy, když tě předevčírem ještě nikdo pořádně neznal v minimálně dvou případech a nedokážeš vyprodat dvoutisícovou halu, tak to nefunguje. To tě prostě matika nepustí,“ nastínil svůj pohled na věc. 

„Ale znovu, já to těm klukům přeju v momentě, kdy budou schopni doručit, co chtějí nebo to, za co chtějí zaplatit. A to je vyprodaná aréna. Ale pakliže ji neumíš vyprodat, tak nemůžeš chtít tyhlety peníze. Protože když si to spočítáš, tak ten zápas by ani ta vyprodaná hala vlastně nezaplatila, protože by ten lístek musel stát průměrem více než tisíc Kč. A když si odečteš daně, poplatek na Ticketportalu, tak hned třicet procent pošleš do prčic,“ vylíčil na základě svých zkušeností z oboru. 

„Je fajn, když chtějí všichni prachy, já to podporuju. Každý ať dostane, co zaslouží. Ale musíš taky doručit. A když nejseš schopnej vyprodat tak malou halu, tak je někde chyba,“ završil Novotný. 

Zdroje:  MMA letem světem , Tisková konference RFA

Nejnovější články