Hlavní obsah

Do Ruska půjdou bojovat další Češi. Chtějí kluky z Evropy, potvrzuje manažer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako tomu bylo v minulosti a v úvodu letošního roku, sbírání zkušeností v podání českých a slovenských bojovníků v ruské organizaci RCC bude i nadále pokračovat. Pro Sport.cz to potvrdil matchmaker a manažer bojovníků Martin Wodecki, který dlouhé roky působil právě u elitní ruské asociace a tyto zápasy i nadále pomáhá domlouvat. „Těch bojovníků bude víc, chtějí kluky z Evropy,“ říká muž mnoha funkcí.

Foto: RFA

Český elitní postojář Václav Sivák na ilustračním snímku.

Článek

Zkraje letošního roku dostali možnost zabojovat v ruské organizaci RCC nadějní bojovníci Tadeáš Růžička či Sebastián Fapšo. Tento trend by měl v nejbližších měsících pokračovat. O koho by se jmenovitě mohlo jednat? „Bojovníků je víc. Tadeáš Růžička, Patrik Záděra, Sebastián Fapšo a možná Tomáš Hron. Těch možností je tu spousta," uvádí Wodecki s tím, že u posledně jmenovaného byla možnost už během nadcházejícího víkendu.

„Tomáš Hron měl mít zápas 13. května v K1 proti Kozlovovi. Nakonec to nedopadlo, protože se to Tomáš dozvěděl pozdě a byla tam spousta administrativních povinností, které bychom už nestihli udělat," uvádí uznávaný matchmaker, který rovněž působí v česko-slovenské organizaci RFA. Právě zápasy na ruském území dávají českým a slovenským bojovníkům značné měřítko měření se s elitou. Tajemstvím nejsou ani tučné peníze.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Wodecki Martin (@wodeckimartin)

„Mají hodně turnajů a na rovinu, oni chtějí kluky z Evropy. Zatím ale žádný konkrétní termín není dořešený," pokračuje Wodecki. Poptávka neutichla ani u neporaženého talentovaného postojáře Václava Siváka, ačkoliv v minulosti už dvakrát takovou nabídku na poslední chvíli odmítl. Naposledy v únoru letošního roku, kdy byl zhruba deset dnů do zápasu s ruským šampionem Kiamranem Nabatim souboj zrušen.

„Vašek za poslední zrušení duelu schytal velký hate," přiznává Wodecki a jedním dechem dodává. „V Rusku ho ale vždycky chtěli, ptají se na něj. Bavili jsme se o tom a říkají, že je to šikovný kluk, ale dvakrát jim to těsně před duelem zrušil. Naposledy dokonce uhořely drahé letenky, teď by musel zářit jako hvězda na nebi," usmívá se.

Sivák je ale další nabídce ruské strany nakloněn. „Komunikujeme s organizací, bavíme se o dalším velkém zápase. Doufám, že zápas s Nabatim bude. Naposledy to bylo narychlo a nebyl jsem zdravotně v pohodě," uvedla vycházející postojařská hvězda s bilancí 22-0, která se 13. května popere v titulové obhajobě organizace RFA s Rakušanem dagestánského původu Ruslanem Tokharovem. Pro Siváka se se bude jednat o letošní bojovou premiéru.

Foto: RCC

Tadeáš Růžička (vlevo) se v ruské RCC letos představil. Na tamního soupeře ale nestačil.

„Je to velký talent a ve světě může udělat velkou díru. Věřím, že když bude mít nad sebou pevný tým, který ho bude držet zkrátka, tak může být dobré úspěchy. Je mladý a má vše před sebou," hodnotí Wodecki. „Můj velký kamarád dokonce řekl, že je to druhý Čingiz Allazov, což je šampion ONE Championship," doplnil.

Třiadvacetiletý rodák z Ostravy už ale teď ví, kdy znovu půjde do akce. 29. července bude na turnaji Yangames Fight Night obhajovat mistrovský pás s francouzským kickboxerem Eddym Slimanim. „Bude to těžký soupeř. Je tvrdej a rychlej. 50:50. Neodvážím si tipovat," říká Wodecki.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články