Šampion Haggerty šel v prvním kole do počítání, pak to Brazilcovi vrátil i s úroky, příště chce získat pás v MMA

Šampion Haggerty šel v prvním kole do počítání, pak to Brazilcovi vrátil i s úroky, příště chce získat pás v MMA Jonathan Haggerty vs. Felipe Lobo | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Když se v ringu potkají dva bojovníci, kteří nehodlají vycouvat z přestřelky, mají diváci žně. Přesně takový byl hlavní zápas sobotní akce One Championship.

Organizace ONE Championship tento týden opět potěšila milovníky thajského boxu. Po tradiční páteční akci na prestižním Lumpinee stadionu, jíž vévodí domácí bojovníci, se dnes na stejném místě odehrála i více mezinárodně obsazená Fight Night 19. 

V hlavním zápase bránil titul bantamové váhy Muayhtai šampion Jonathan Haggerty proti Felipemu Lobovi. Oba se popichovali už delší dobu, a když Angličan v listopadu v souboji o titul v kickboxu knockoutoval Brazilcova tréninkového parťáka Fabricia Andradeho, přímo v ringu řekl Lobovi, že je další na řadě.

Oba mají na kontě skalpy několika thajských legend, zatímco ale Lobo na bývalého dlouholetého šampiona Nong-Oa nestačil, Haggerty právě jemu sebral pás.

Brazilec sliboval tlak, Angličan kontroval, že právě to mu vyhovuje. A kdo zná jeho zápasy, musel mu dát za pravdu, pod tlakem skutečně dokáže dobře fungovat, a přestože je primárně skvělým technikem, ani v divokých přestřelkách se rozhodně neztratí.

První dvě minuty jako by Lobo na svůj slib zapomněl a nechával Haggertymu prostor na to, aby ho z dálky okopával. Když ale v poslední minutě konečně zatlačil a rozjel delší kombinace úderů, dostal šampiona do problémů, které vyústily v počítání. Mít víc času, možná by z toho vydoloval vítězství před limitem.

Když pak Lobo zkusil stejnou strategii zopakovat na začátku druhého kola, tvrdě narazil. Šampion totiž vyrazil do protiútoku a následovala nekonečná divoká přestřelka, na jejímž konci se na zemi ocitl Brazilec. 1:1 na počítání. Lobo ale nevypadal nijak zvlášť otřeseně, a tak mohla divoká řežba pokračovat až do konce kola.

Ve třetí rundě tempo trochu zvolnilo a Lobo začal couvat, což šampionovi vyhovovalo. Když po půl minutě trefil skvěle načasovaný zadní hák, bylo rozhodnuto. Brazilec se sice dokázal zvednout a býval by pokračoval, jenže vrávoral až moc, takže ho sudí raději odmával. Bylo ale sympatické vidět, že si oba borci získali vzájemný respekt.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

"Nechci se vymlouvat, ale příprava byla tak na 60 procent, příště mě uvidíte stoprocentního," prohlásil po vítězství Haggerty, který se musel potýkat také s rodinnou tragédií. "Den před zápasem mi zaklepali na hotelové dveře a oznámili mi, že můj strýc zemřel. Musel jsem se přes to přenést, bojovat. Tahle výhra je pro tebe, strejdo Jamie."

Další plán je jasný, stát se prvním, kdo ve ONE simultánně držel šampionské pásy Muaythai, kickboxu i MMA. Poslední jmenovaný drží aktuálně Fabricio Andrade, kterého Haggerty posledně porazil v kickboxu. "Až budeš připraven, tak já jsem ready ti dát triangl," vzkázal Brazilcovi. Snad se tedy téhle extrémně zajímavé bitvy dočkáme co nejdřív.

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články