Hlavní obsah

Šampion má doma vroubek za neplánovanou šichtu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstříc další obhajobě. Nejlepší český profesionální boxer současnosti Vasil Ducár má za sebou už pátou letošní přípravu na titulový zápas. Na turnaji v pražské Lucerně, který se uskuteční 29. prosince, bude tentokrát střežit titul v křížové váze před Vladimírem Řezníčkem, se kterým bojoval již před čtyřmi lety. „Tahle příprava byla hlavně o tom, abych načasoval formu. Myslím, že jsem připravený dobře,“ prozradil třiatřicetiletý Ducár, který obstará vrchol tradičního galavečeru profesionálního boxu a K-1.

Foto: Patron Boxing

Vladimír Řezníček a Vasil Ducár si to rozdají podruhé v kariéře.

Článek

Boxerský šampion Ducár nezastavuje, frčí na plný plyn. Už za několik málo hodin se pustí do dalšího souboje v ringu, při letošním pátém vystoupení změří síly s českým rivalem. Společnost mu mezi šestnácti provazy bude dělat zkušený Vladimír Řezníček. Svolení k zápasu, který se uskuteční v pražské Lucerně, ale musel prvně jmenovaný probrat nejprve s manželkou. A dohadování nebylo vůbec jednoduché. „Doma mám za to vroubek," usmívá se Ducár.

„Měl jsem náročný rok. Zápasil jsem v Anglii, zápasil jsem v Dubaji a dvakrát jsem obhájil český titul. Doufám, že zvládnu i tuhle zkoušku a zakončím hezký sportovní rok třetí obhajobou," přeje si boxer, který těsně před Vánoci oslavil 33. narozeniny.

Boxerské gangy v akci. Gang Vasila Ducára vs. gang Vladimíra Řezníčka v traileru pro LucernuVideo: Sport.cz

Pro Ducára se bude po třech měsících jednat o další zkoušku. Civilním povoláním policista naposledy zvládl odvetu s Václavem Pejsarem, kterého v září udolal na body. Také souboj s Řezníčkem nebude pro českou boxerskou jedničku žádnou novinkou. Oba borci měli možnost se spolu utkat již v roce 2018, tehdy souboj skončil nerozhodně.

„Bude to diametrálně odlišné. Když jsme měli první zápas, tak v té době jsem zápasil podle různých pravidel, třeba MMA nebo K-1. Teď už se ale specializuji pouze na box, ve kterém jsem nasbíral zkušenosti ve světě," věří si třiatřicetiletý šampion křížové divize. „Tentokrát chci boxovat tak, abych vyhrál."

„Soupeř mě určitě dobře zná, protože trénujeme se stejnými lidmi a jeho trenéři mě taky dobře znají. Naopak já moc nevím, co čekat, protože naposledy boxoval na jaře, takže z toho jde jen těžko něco vyčíst," pokračuje Ducár, který se na požadovanou váhu 90,7 kilogramů dostal s bezpečným předstihem již několik dnů před vážením.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vasil Ducar (@vasilducar)

Souboj o pás v křížové váze mezi Ducárem a Řezníčkem bude vrcholem 14. ročníku galavečeru profesionálního boxu a K-1, který se uskuteční ve čtvrtek 29. prosince v pražské Lucerně. K vidění budou další dva titulové zápasy, do akce půjdou například Michal Reissinger, Pavel Šour, Vladimír Lengál nebo Patrik Baláž.

Reklama

Související témata: