Sen se rozplynul, alespoň prozatím. Českého bojovníka v GLORY soupeř rozkopal už v prvním kole

Sen se rozplynul, alespoň prozatím. Českého bojovníka v GLORY soupeř rozkopal už v prvním kole Deniz Demirkapu byl bohužel nad síly českého bojovníka Matěje Trčky. | zdroj: FOTO: GLORY Kickboxing

Zkusil štěstí a přijal obrovskou výzvu, rozjetý turecký supertalent ale Matěj Trčka zastavit nedokázal. Z Nizozemska si ale veze cenné zkušenosti a motivaci do dalšího tréninku.

Takováhle nabídka se neodmítá, i když přijde jen pár dní před zápasem. Matěj Trčka se jako teprve čtvrtý Čech představil v ringu prestižní kickboxerské organizace GLORY. "Vždycky jsem tam chtěl zápasit," prozradil nám s tím, že tomu v první chvíli nemohl uvěřit.

Na druhé straně ringu stanul Deniz Demirkapu, teprve 22letý turecký supertalent, který se před pár týdny stal šampionem ENFUSION ve váze do 65 kg a vyzkoušel si i kultovní K-1 v Japonsku. Pokud by se Trčkovi povedlo zvítězit, udělal by si ve světě jméno, do zápasu ale nastupoval jako obrovský outsider.

Záhy se ukázalo proč, Demirkapu byl opravdu rychlý a tvrdé boxerské kombinace zavíral bolavými lowkicky. Ty se ukázaly jako nesmírně efektivní technika. V půlce prvního kola noha českého bojovníka vypověděla službu a přišlo počítání. Ukázal sice srdce a po počítání pokračoval, jenže stačil už jen jeden další kop na stejné místo a Trčka padl.

O trochu delší sestřih:

Turecký "Bad boy" mohl slavit, premiéra v GLORY mu vyšla na jedničku. Hodně cennou zkušenost si zpět do Čech odváží ale i Matěj, který si na vlastní kůži ověřil, že dveře do světa jsou otevřené, úspěch tam ale nebude zadarmo.

"Někdy je potřeba přijmout věci tak jak jsou. Tahle liga je zatím mimo naše možnosti, ale náš čas jistojistě přijde," okomentoval porážku v pozitivním duchu trenér Ondřej "Spejbl" Hutník, který se svého času na světové scéně prosadil.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články