Silent Killer se po porodu vrací na scénu, v Olomouci se utká s domácí Pocahontas

Silent Killer se po porodu vrací na scénu, v Olomouci se utká s domácí Pocahontas Lucia Szabová a Michaela Hlaváčiková | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA a Michaely Hlaváčikové

Lucie Szabová nelení a krátce po porodu si střihne zápas podle pravidel thajského boxu. V Olomouci ji ale čeká pořádná výzva v podobě domácí Michaely Hlaváčikové, která patří k nejlepším českým thaiboxerkám.

Bylo to velké překvapení, když populární slovenská bojovnice Lucia Szabová začátkem loňského roku na turnaji OKTAGON 31 oznámila, že čeká dítě a proto ji nějakou dobu zápasit neuvidíme. "Verím, že to zvládnem a že sa tu za rok, rok a pol postavím a všetkým ukážem, že na to stále mám," ujistila tehdy fanoušky, že neplánuje žádnou dlouhou mateřskou dovolenou.

Byla by to koneckonců velká škoda. Ostřílené thaiboxerce se přechod do MMA povedl hladce jako málokomu. Stala se největším překvapením čtvrté série reality show Oktagon výzva, kterou vyhrála. Následně se probila až do finále covidového turnaje Oktagon underground, kde prohrála na body s Terezou Bledou, avšak spousta fanoušků viděla vyhrát slovenskou "Silent Killer". Chuť si pak spravila dalšími čtyřmi výhrami a ukázala, že na Slovensku roste velký talent, který by to mohl dotáhnout až do UFC.

A že to Lucia s comebackem do oktagonu myslí vážně, dokazuje i fakt, že se krátce po porodu vrátila do tělocvičny. Stihla už dokonce i amatérský zápas v K-1. A teď přijala "last-minute" nabídku na profi souboj v thajském boxu. Na akci MTO Fight Night: Memoriál Marka Tisoně v Olomouci, se postaví domácí Michaele Hlaváčikové.

Bojovnici s přezdívkou "Pocahontas" si fanoušci můžou pamatovat třeba z turnajů organizace PML. Naposledy tam v Třinci totálně přejela Paulu Marčišovou (VIDEO). Na galavečer před domácím publikem se navíc připravovala v Thajsku, kde stihla zápas na stadionu Max Muaythai, který vyhrála.

Na Olomouc měla Hlaváčiková původně domluvenou odvetu s Maďarkou Nardelotti, která ale odstoupila a najít náhradu nebylo úplně snadné. "Trenér Tomáš Musil strávil mnoho času hledáním nové bojovnice. Nakonec se domluvil zápas, o kterém by se mně ani nezdálo. Lucia Szabová je obrovská výzva. Každopádně v zápase nechám všechno a myslím, že předvedeme atraktivní souboj," prozradila nám Pocahontas, která se těší na podporu domácího publika. "V loňském roce mě nakoplo k neuvěřitelnému výkonu. Ta atmosféra na galavečeru byla fantastická a věřím, že letos bude ještě lepší."

MTO Fight Night se odehraje 31. března. V ringu uvidíme také Štěpána Gubu, Marcelu Šafránovou nebo Petra Bartoňka. Předzápasy odstartují v 18:00, hlavní karta pak od 20:00.

MTO Fight Night: Memoriál Marka Tisoně 2023 MTO Fight Night: Memoriál Marka Tisoně 2023 | zdroj: FOTO: Se svolením Muay Thai Olomouc

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články