Šílený zápas. Thajec Teeyai šel k zemi, hned po počítání ale soupeře vypnul naskočeným kolenem

Šílený zápas. Thajec Teeyai šel k zemi, hned po počítání ale soupeře vypnul naskočeným kolenem Thajský box, ilustrační foto | zdroj: FOTO: ONE Championship

Nevyzpytatelnost bojových sportů se znovu ukázala v plné kráse. Thajský bojovník Saklek si šel pro vítězství před limitem, rázem se ale probudil na podlaze ringu. Vítěz za KO dostal bonus, díky němuž bude moct sourozence poslat na univerzitu.

Pátek tradičně přinesl další nadílku zápasů pro milovníky thajského boxu. Na akci ONE Friday Fights 18 bylo vidět spoustu knockoutů, o nejšílenější zápas se ale postarali bezesporu Teeyai PK Saenchai (56-20) a Saklek Kiatsongrit (100-12).

Oba pánové si na úvod vyměnily tvrdé lowkicky, snad aby se ujistili v tom, že žádná oťukávačka, jak je v Thajsku zvykem, v tomhle tříkolovém zápase nebude. Hned na to už z obou stran svištěly kombinace úderů a loktů a bylo skoro jasné, že tenhle zápas na body nejspíš neskončí.

Po necelé minutě poslal Teeyai svého soka k zemi předním direktem. Nic velkého, Saklek byl sice počítán, ale okamžitě vyskočil zpátky na nohy a signalizoval rozhodčímu, že rozhodně nehodlá končit. Následovala dvouminutová šílená přestřelka.

Na začátku druhého kola si oba vyměnili několik kopů, záhy ale usoudili, že v malých rukavicích bude asi lepší vsadit spíš na údery. Tentokrát z toho těžil Saklek, který si všiml, že si soupeř kvůli loktům drží dvojitý kryt hodně vysoko a nechává tak odhalené tělo. Rána na žebra ho poslala k zemi. 1:1 na knockdowny.

Saklek usoudil, že je jeho soupeř otřesený a má tedy ideální příležitost zápas ukončil. Teeyai ale jeho tlak zastavil přeskočeným kolenem na bradu. Saklek šel v bezvědomí k zemi a jeho ruce jako by říkali: Co to sakra bylo? Jakto?

"Trénuju opravdu tvrdě, rád bych získal bonus, abych mohl svého bratra a sestru poslat na univerzitu," vyslovil Teeyai po vítězství své přání a to se mu splnilo, bonusy dostal hned dva v celkové výši 700 tisíc bahtů (cca 445 tisíc korun). Celý zápas i turnaj ke zhlédnutí na Youtube zde.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články