Slovenská hvězda míří do českého týmu. Myslím, že nás podceňují, ale po zápase si povíme

11.07.2022

Autor: Barbora Poláková

Monika Chochlíková bude reprezentovat Slovensko ve dvou sportech.

Monika Chochlíková bude reprezentovat Slovensko ve dvou sportech.FOTO: se souhlasem Moniky Chochlíkové


Monika Chochlíková je už natěšená, až ji pustí na Světových hrách do ringu. Ty se konají stejně jako olympiáda každé čtyři roky, až na loňskou koronavirovou výjimku. Navíc Slovenka je jedinou sportovkyní, která se tam dokázala kvalifikovat hned ve dvou sportech, kickboxu i thaiboxu. Má tedy "jednoduchý" úkol, šestkrát v pěti dnech zvítězit. Hned na úvod se v USA utká se svou obligátní soupeřkou z Česka Klárou Strnadovou, a z toho velkou radost nemá.



Kolikrát jste již na Světových hrách startovala a jaké jste měla výsledky? 
Na světových hrách jsem teď podruhé. Poprvé jsem startovala v polské Wroclawi v roce 2017. Soutěžila jsem v K-1 a skončila jsem druhá.

Do Ameriky jste s trenérem odletěli s velkým předstihem. Proč? 
Odletěli jsme dřív, abych si zvykla na časový posun. Na tuto stranu zeměkoule jsem ještě neletěla, ale zjistila jsem, že je to celkem pohoda. Neměla jsem ani žádný jet lag. Už jsem se místním podmínkám přizpůsobila, takže teď už se jen těším, až začnu zápasit.

Jak se vám líbil New York? 
V NY jsme byli prvních šest dní a popravdě, čekala jsem trošku víc. Bylo tam hodně špíny, bordelu, smradu a hodně lidí. No nebyl to úplně šálek mé kávy. Některé části byly pěkné, ale my jsme bydleli v China town a tam se mi to moc nelíbilo. 


Stíhali jste tam i tréninky?
Dá se říct, že jsem pokračovala ve dvoufázových trénincích. Jeden den jsme měli volno, tak to jsme se byli podívat ve městě.

Jak hodnotíte vaše váhové kategorie v thaiboxu a kickboxu? Znáte soupeřky? 
Tak obě kategorie jsou nabité. Je to v podstatě vrchol amatérského kickboxu i thaiboxu. V každém sportu mám sedm soupeřek, takže jestli chci vyhrát, musím vždy vyhrát tři zápasy, celkem během pěti dní. Bude to náročné. Soupeřky celkem znám, kromě některých z thaiboxu, ale myslím, že mám na ně na všechny.

Co říkáte na zmatky v kickboxerské startovní listině?
Los v kickboxu byl docela podivný. Byl tam nějaký žebříček, podle kterého dosazovali zápasníky do pavouka. Ale v naší váhové kategorii se stalo to, že Mexičanka, která to vyhrála, nakonec nešla a pak to celé popřehazovali. Takže po této změně měla jít Klára Strnadová s Polkou. Jenže s tou se střetla na posledním mistrovství světa, tak ji pak přesunuli ke mně.

Se Strnadovou se potkáte v ringu už po čtvrté…
Vždycky chci mít zápasy s někým novým, abych porážela co nejvíce soupeřek. Moc mě nebaví s někým zápasit čtyřikrát. Naposledy jsme spolu měly zápas minulý rok a tam si myslím, že jsem vyhrála úplně jasně. Nic ale nepodceňujeme, myslím že spíš oni podceňují nás, ale necháme je v tom a po zápase si povíme (smích).


Už znáte časový harmonogram? Můžete mít třeba zápas v kickboxu i thaiboxu v jednom dni? 
Harmonogram znám. 13. a 14. července budu mít zápasy v kickboxu a potom mě od 15. do 17. července čeká thajský box. Takže zápasy stíhám v pohodě všechny. Ale pokud se dostanu v kickboxu do finále, tak nebudu stíhat losování thaiboxu, tak toho se asi nezúčastním. Nevím tedy přesně, jak se to bude dělat, ale snad s tím nebude problém.

Netajíte se tím, že amatérský kickbox není váš nejoblíbenější. Budete v něm i po Světových hrách pokračovat?
No, to je pravda. Protože často se stává, že nevyhrává ten nejlepší, ale ten kdo nejlépe utíká a naboduje. Chybí mi také motivace, protože už jsem vyhrála všechno co se dalo. Myslím, že jsem dosáhla na úplný vrchol, i co se týká technické stránky a už nemám chuť se dále posouvat v tomto sportu. Proto věřím v to, že toto bude poslední soutěž v kickboxu, které se zúčastním a potom už se budu ubírat jinou cestou.

Zajímají vás i jiné sporty na Světových hrách? Půjdete se třeba podívat do hlediště na své slovenské kolegy z jiných sportovních odvětví?
Určitě mě zajímají. Mám tu dvě kolegyně z Vojenského sportovního centra Dukla. Inku Suchánkovou a Ivanu Hornou. Inka je karatistka a Ivana dělá vzpírání, takže na ně se určitě půjdu podívat. Ale pokud mi to bude časově vycházet, tak bych ráda viděla všechny Slováky.



Další články v kategorii

Budu silnější než kůň. Přinesu lidem něco, co ještě nikdy neviděli, slíbil Boráros před premiérou v RFA

26.04.2024Už 18. května ho čeká velká premiéra. První zápas v dresu RFA. Slovenský bojovník Gábor Boráros bude hlavní hvězdou ...

Bojoval o holý život, Procházkův kolega hlásí návrat. Životní zkoušku zvládl

26.04.2024Populární americký ranař a bývalý soupeř Jiřího Procházky hlásí návrat do bojové akce. Dominick Reyes se ...

Jasná vize. Kinclův svěřenec míří do další bitvy. Jdeme pro výhru, burcuje

26.04.2024Na sklonku loňského roku zažil premiéru mezi profesionály. Václav Štěpán se na akci Heroes Gate 28 blýskl fantastickým výkonem, ...

Bojovník se utkal s neobvyklým soupeřem. Rukama přemohl aligátora

26.04.2024MMA bojovník holýma rukama zkrotil dva a půl metru dlouhého aligátora, který se v neděli večer plazil ulicemi v severní části Jacksonvillu ...

Říkejte mi Terminátor. Mám titanovou tyč, která jde od kolene dolů ke kotníku, chlubí se McGregor

26.04.2024Hvězdný comeback se blíží. Již za dva měsíce se zpátky na bojovou scénu vrátí věhlasný Conor McGregor, jenž takřka tři ...

Nestačí mi být nejlepší v Evropě, chci být nejlepším bojovníkem na světě, vzkazuje Keita

26.04.2024Coby největší favorit milionové pyramidy do ní vstoupí až jako poslední, na Oktagonu 57 ve Frankfurtu ho čeká osmifinálový ...

Joshua a další hvězdný šlágr ve Wembley. Šanci větří ponížený šampion

26.04.2024Svět boxerské těžké váhy se dal v posledních měsících do pohybu a fanoušci se ještě letos možná dočkají dalšího ...

Zběsilý Tyson v ringu. Je dobré si do ringu brát strach, připouští Paul

26.04.2024Jakeu Paulovi bylo připomenuto, že ještě má čas od zápasu s Mikem Tysonem odstoupit. 57letý boxer totiž zveřejnil nové záběry z tréninku, ...

Jasný cíl. Pokud si titulovou šanci musím vybojovat, budiž. Věřím, že si ji však zasloužím, míní Procházka

26.04.2024"Jediný a jedinečný," tak představil bývalý šampion UFC a současný komentátor Michael Bisping Jiřího Procházku ve svém ...

Načíst další články