Slovenský gigant se ukáže v Liberci, postaví se mu obávaný polský chuligán, který sestřelil KO i Badra Hariho

Slovenský gigant se ukáže v Liberci, postaví se mu obávaný polský chuligán, který sestřelil KO i Badra Hariho Attila Végh a jeho nový týmový parťák Tomáš Možný. | zdroj: Profimedia

Premiérový turnaj organizace KSW v Česku dostává další hodně zajímavý zápas, čeká nás bitva dvou prvotřídních kickboxerů pod pravidly MMA.

Organizace KSW si na turnaj v Liberci přichystala hodně zajímavou odvetu dvou elitních kickboxerů. Slovák Tomáš Možný se s Polákem Arkadiuszem Wrzoskem potkal už v roce 2015, kdy se ve Varšavě pobili o pás asociace WKU. Z toho se nakonec po vítězství na body radoval slovenský "Gigant".

Pár let poté oba nastupovali v prestižní GLORY. Dokonce se málem potkali v rámci pyramidy, nakonec ale ani jeden nepostoupil do semifinále. Možný na sebe upozornil především v bitvě s Antoniem Plazibatem, která byla oceněna jako nejlepší zápas organizace za rok 2019. Wrzoszek se pak postaral o největší zvrat roku 2021, když po třech počítáních zázračným kopem poslal k zemi legendárního Badra Hariho. Po odvetě, kterou předčasně ukončila hromadná bitva polských fanoušků, vesměs chuligánů fotbalového klubu Legia Warszawa, s horkokrevnými Marokánci, byl ale propuštěn. 

Nové působiště Wrzosek dlouho hledat nemusel, prakticky okamžitě po něm totiž skočilo KSW. Tam zatím stihl jeden zápas a v něm opět doslova unikl hrobníkovi z lopaty. Tomasz Sarara jej totiž po minutě a půl poslal k zemi tvrdým úderem, Arek ale dokázal přežít a nakonec ve třetím kole zvítězil technickým KO.

Pryč z GLORY zamířil po sérii porážek také Možný, kterého jsme od té doby mohli už dvakrát vidět v kleci RFA. V březnu zničil v postoji Michala Reissingera a v říjnu si vyzkoušel také MMA zápas, v němž se na zemi pořádně zapotil, Kamila Mindu ale nakonec dokázal ukončit před limitem.

Wrzoszek i Možný jsou v první řadě kickboxeři a dá se říct, že do MMA přešli tak trochu donuceni okolnostmi, od jejich vzájemného souboje tedy můžeme očekávat atraktivní bitvu v postoji, na zem se totiž ani jeden z nich určitě nepohrne.

Koho dalšího 25. února na KSW 79 v Liberci uvidíme? Potvrzena už byla účast Dominika Humburgera a Petry Částkové, na oznámení soupeřů se ale zatím čeká. Hlavní zápas by měl obstarat šampion těžké váhy Phil De Fries, vyzyvatel je stále neznámý, ale je možné, že jím bude Viktor Pešta. V nejtěžší váhové kategorii pak uvidíme také zkušeného Daniela Omielańczuka

Zdroje:  KSW

Nejnovější články