Světový box pohledem domácí elity. Jak dopadne bitva těžkých vah Usyk vs. Joshua?

20.08.2022

Autor: red

Kdo se bude smát po zápase?

Kdo se bude smát po zápase?FOTO: DAZN


V sobotu odpoledne a večer budou zraky boxerského světa upřeny do saudsko-arabské Džiddy. Na Jeddah Superdome si to o pásy WBA, IBF, WBO a nově i Ring Magazine rozdají v dlouho očekávané odvetě Oleksandr Usyk (19-0, 13 KO) a Anthony Joshua (24-2, 22 KO). Tuzemská scéna nebude výjimkou.



1. Jak dle vás dopadne odveta mezi Usykem a Joshuou a proč?
2. Zajímá vás na fightcard ještě nějaký další duel?

VASIL DUCÁR (česká boxerská jednička, tvář Patron Boxing):

1. Podle mě je to strašně otevřený zápas. Bude hodně důležité, nakolik dokáže Joshua změnit svůj styl na Usyka. Dávám tomu 60 na 40 pro Ukrajince, protože v prvním zápase dominoval. Jsem vážně hodně zvědavý, co vymyslí Joshua, který má neomezené možnosti a nakolik Usyka ovlivní situace v jeho vlasti, protože vzhledem k válce na Ukrajině určitě neprochází úplně dobrým obdobím. Ta odveta bude z těchto ohledů vlastně daleko zajímavější než první duel.

DAVID DVOŘÁČEK (talent polotěžké váhy):

1. Myslím, že tentokrát vyhraje Joshua, a to do desátého kola, takže před limitem.


2. Určitě budu sledovat i zápas Jozefa Jurka, který je v mé váhové kategorii a držel i český titul v polotěžké váze.


PAVEL ŠOUR (elitní česká těžká váha, matchmaker Patron Boxing):

1. Myslím, že opět vyhraje Usyk, protože je to celkově kvalitnější boxer. A chovám k němu i větší sympatie. Baví mě jako člověk, sedí mi po všech stránkách. Ale myslím, že to bude nesmírně napínavá podívaná. Na techniku a rychlost Usyka určitě Joshua nemá, takže tentokrát už půjde na sílu. A když ho trefí, může ho dostat do velkých problémů. Myslím, že AJ bude po taktické stránce skvěle připraven, ale že to Usyk nakonec stejně zvládne.

2. Budu se určitě dívat na co nejvíce zápasů, hodně mě ale zajímá duel Filipa Hrgoviče, se kterým jsem se také utkal. Podle mne je to příští mistr světa těžké váhy.

ZSOLT OSADAN (slovenská jednička, polský šampion v lehké váze, zástupce Patron Boxing):

1. Podle mě i tentokrát vyhraje Usyk. Na body, možná i před limitem. Ale v těžké váze je to o jednom úderu, takže klidně může zvítězit i AJ, ale s ohledem na technickou vyspělost Usyka mi to nepřijde moc pravděpodobné.

2. Určitě se těším a dívat se budu. Zajímá mě souboj Hrgoviče se Zhangem, to bude pecka duel. A pochopitelně budu sledovat svého krajana Jozefa Jurka proti Ukrajinci Lapinovi.

PAVEL POLAKOVIČ (neporažená hvězda Patron Boxing, český šampion velterové váhy):

1. Myslím, že tentokrát vyhraje Usyk už před limitem, a to do desátého kola. A to proto, že mi přijde ještě odhodlanější než před prvním zápasem. Usyk má skvělý pohyb, rychlost a také sílu. Věřím tomu, že dostane AJ pod tlak a několikrát jím otřese, což dokázal už minule. Mám takový pocit, že AJ nevydrží do desátého kola.

2. Budu se dívat, už teď se těším. Na galavečeru jsou skvělé zápasy, pochopitelně budu sledovat Jurka proti Lapinovi, je to silový, tvrdý boxer, který má šanci Ukrajince potrápit, ukázat se. A pochopitelně se těším i na Filipa Hrgoviče, velmi úspěšný bývalý amatér, který ukazuje své kvality také mezi profíky.

LUKÁŠ FAJK (elitní česká křížová i těžká váha, zástupce Patron Boxing):

1. Myslím si, že ten zápas dopadne stejně jako posledně. Usyk vyhraje a pokud ne na body, tak to ukončí v závěru, v jedenáctém, dvanáctém kole, protože Joshua odejde postupně fyzicky.

2. Sledovat to určitě budu, jsem zvědav na Jozefa Jurka, je obrovský úspěch, že na největším boxerském galavečeru roku máme česko-slovenské zastoupení, protože tam bude i náš rozhodčí Pavel Hynek. Takže sledovat gala budu a budu u toho řvát jako magor.

MICHAL "MIKEŠ" VANČURA (šéftrenér Patron Boxing):

1. Můj tip je výhra KO 8. kolo od Joshuy. Myslím, že jen co skončil první duel, tak začal okamžitě s přípravou na odvetu. A bude daleko efektivnější, protože už ví, co ho čeká. Myslím, že jeho taktika by mohl být neustálý tlak, bomby, zavírat Usyka na provazech a tam vysypat údery. Věřím v jeho knockoutovou výhru.

2. Budu se rozhodně dívat na celý galavečer, profesionální box je v současnosti nesmyslně nabitý, každý víkend se něco děje. Těším se na Tyrona Sponga, který jde s Andrew Tabitim, samozřejmě se moc těším na Slováka Jozefa Jurka, kterému budu na dálku držet palce.


DOMINIK MUSIL (přední česká těžká váha):

1. Jak jsem měl před prvním duelem za jasného favorita Usyka, tak teď to mám 50 na 50. AJ jde o všechno, myslím, že pokud prohraje, tak ukončí kariéru. Přesto si myslím, že vyhraje Usyk. Bude se rvát za Ukrajinu.

2. Určitě se budu dívat na celý galavečer, zápasová karta je našlapaná jako kráva. Mimo jiné se těším na Slováka Jozefa Jurka, kterému budu držet samozřejmě palce. A pak na Chorvata Filipa Hrgoviče, který se postaví čínskému obru Zhang Zhilei, který má doma bronz z olympiády i mistrovství světa.

PETR "PÍNO" ONDRUŠ (promotér IAF, která spolupracuje s Patron Boxing):

1. Dle mého to dopadne stejně jako v prvním duelu, tedy, že Usyk vyhraje na body. Tedy pokud nebude AJ připraven lépe než minule, protože jinak to možná i ukončí před limitem.

2. Na další zápasy nebudu mít čas, protože se budeme připravovat na zápas Martiny Jindrové, kterou v Londýně čeká semifinále PFL s Kaylou Harrisonovou.

VÁCLAV PEJSAR (elitní česká křížová váha, příští soupeř Vasila Ducára):

1. Podle mě opět vyhraje Usyk. Stát se může cokoliv, oba jsou šampioni, ale Usykův styl mi přijde propracovaný do nejmenších detailů, téměř nechybuje, nevidíme u něj nějakou slabinu.

2. Už se těším, až budu moct zapnout televizi a dívat se. Je to obrovský galavečer s parádními zápasy. Budu fandit Jožkovi Jurkovi, měli jsme spolu zápas, je to bojovník. A hlavně kamarád, strašně bych mu přál, aby se blýsknul na tak velkém galavečeru.



Další články v kategorii

Trable při shazování váhy, horká voda se ohřívala v konvici. Anglie v topu, usmál se Škvor

19.04.2024Tvrďák polotěžké váhy Daniel Škvor se na sobotním turnaji v Birminghamu utká s Willem Fleurym. Tohle je souboj, který láká, ...

Krásky proti sobě. Jejich řežba omylem unikla na internet

19.04.2024Mělo se jednat o informaci, která zatím neměla spatřit světlo světa, jenomže světoznámá vysílací platforma DAZN při lákání ...

Výjimečná trofej pro boxery. Inspirace vychází z luxusních klavírů

19.04.2024Do ringu. A tentokrát opět na galavečeru MBC Fight Night. Boxerský event se odehraje v sobotu v Paláci Pardubice. Karta nachystaná, její součástí ...

Proti Pereirovi chci nastoupit co nejdříve. Klidně už za dva týdny v Riu, zahřměl Procházka

19.04.2024Chce odvetu s Alexem Pereirou a chce ji hned. V kleci pro ni udělal víc než dost, teď je třeba to jen opakovat světu. I v rozhovoru pro The MMA Hour Jiří Procházka ...

Chytil jsem slinu. Rakiče jsem chtěl trefit, ukončit ho za každou cenu, přiznal Procházka

19.04.2024Zas a znovu potvrdil, že je to král chaosu, on sám však z téhle nálepky odvázán moc není. Obává se, že by se mu ...

Opilá žena zatoužila po boji. Na parkovišti vyhrožovala hvězdě UFC

19.04.2024Kapka vína dokáže zpříjemnit večer. Pinta dobrého piva umí spravit náladu, ke všemu se ovšem musí přistupovat s mírou, ...

Horko na vážení Oktagonu. Frimpong potvrdil pověst provokatéra, Siraj kopnul do Wanlisse

19.04.2024V sobotu se pobijí v kleci, o den dřív si stoupli na váhu. A některým bylo celkem horko. Bojovníci Oktagonu mají za sebou první nezbytný ...

Bitva tvrďáků z UFC pobláznila svět, šampiona nenadchla. Jako kdyby se prali chlápci v baru, ulevil si

19.04.2024Sledoval výkon svého kolegy z divize, svého další titulového vyzyvatele. Král perové divize UFC Ilia Topuria viděl, jak Max ...

Sebejistá slova před odvetou. Bude to divočina. Vím, kde mám přitlačit, usmál se vyzyvatel

19.04.2024Nastal soudný den. Dnes ve večerních hodinách se rozhodne o tom, kdo bude vládnout super welterovým vahám na českém území. ...

Načíst další články