Hlavní obsah

Talentovaná Jílková sklízí další úspěch. Soupeřka ve finále byla trochu arogantní, říká

Talentovaná česká boxerka Viktorie Jílková se může pyšnit dalším úspěchem. Povedlo se jí vyhrát prestižní turnaj v Irsku, na kterém porazila i domácí šampionku Siennu Fitzpatrickovou. Česká šampionka tak zase natáhla vítěznou sérii.

Foto: archiv Viktorie Jílkové

Patnáctiletá česká boxerka Viktorie Jílková si připsala další sportovní úspěch.

Článek

Nejprve na českou boxerku čekala Robyn Wolversonová, se kterou si Jílková poradila již prvním kole. „Soupeřka boxovala v opačném gardu. Hned na konci kola jsem ji dostala po sérii těžkých úderů do počítání. Do druhého kola už nenastoupila, takže vítězství hned v prvním kole," popisuje patnáctiletá boxerka.

„V Irsku je to úplně jiný level, velká obsazenost boxerů od dětí až po dospělé. Všichni jsou tvrdí, krev je tady normální. Byla to velice dobrá zkušenost. Jenom na takových turnajích se dá zlepšovat," pokračuje trenér a otec Viktorie Lukáš Jílek.

Finálový souboj sliboval zajímavou partii. Jílková se totiž utkala s irskou šampionkou Siennou Fitzpatrickovou. „Byla trochu namachrovaná, protože je v Irsku vyhlášená. Byl to těžký zápas, ale taky jsem ji dostala do počítání. Byla jsem o dost lepší, takže mám z toho radost," říká Jílková.

„Soupeřka byla trochu arogantní a chovala se pohrdavě, takže máme z vítězství velkou radost," dodává Jílek.

Reklama

Související témata: