Thajec Prajanchai se Italovi pomstil i s úroky, k zemi ho poslal tvrdým loktem a vzal si zpět pás šampiona

Thajec Prajanchai se Italovi pomstil i s úroky, k zemi ho poslal tvrdým loktem a vzal si zpět pás šampiona Prajanchai se raduje z vítězství nad Lasirim, který ho loni připravil o titul | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Organizace ONE Championship má staronového šampiona v thajském boxu, svého loňského přemožitele knockoutoval za necelou minutu a půl.

Když se loni v květnu v zápase pod pravidly thajského boxu postavili proti sobě Joseph Lasiri a Prajanchai, šance dával Italovi proti zkušenému Thajcovi jen málokdo. Aby také ne, vždyť v prestižní organizaci prohrál první čtyři zápasy a obzlášť proti thajským soupeřům se mu vůbec nedařilo. Jenže nakonec z toho bylo velké překvapení, protože od třetí rundy naprosto dominoval a šampion nakonec odmítl nastoupit do závěrečného pátého kola.

Po parádním výkonu dostal Lasiri následně šanci změřit síly s králem vyšší váhové kategorie Rodtangem. Tam už ale nepochodil a thajský tvrďák ho naprosto přejel na body. 

Prajanchai si po potupné porážce dal delší pauzu, letos v lednu se ale vrátil v plné síle a s jasným cílem dostat se k odvetě. Po třech vítězstvích se coby "prozatimní" šampion konečně dočkal. Lasirimu vzkazoval, že si pro něj přichystal "all you can eat menu" plné kolen, loktů, kopů a úderů. Na vážení se pak spolu trochu pošťuchovali a bylo vidět, že je to mezi nimi osobní.

Ital si uvědomoval, že bude opět nastupovat jako outsider, přesto oplýval sebevědomím a hodlal ukázat, že jeho vítězství v prvním zápase rozhodně nebyla náhoda. Soupeři nechtěl dát prostor a od začátku se snažil vyvíjet tlak. Právě to se mu ale po necelé minutě a půl stalo osudným. Když totiž Prajanchaie zatlačil do provazů a inicioval klinč, Thajec okamžitě využil příležitosti a do obličeje mu poslal tvrdý loket. Lasiri šel okamžitě k zemi a bylo hned jasné, že už se nezvedne. Tomuhle se říká návrat na trůn ve velkém stylu.

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články