Hlavní obsah

Titulová bitva, ve které to pořádně jiskří! Český šampion to bude chtít soupeři za drzé chování spočítat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z největších domácích boxerských soubojů se směrem k divákům řítí nezadržitelnou rychlostí. Protagonisté hlavního zápasu pátečního plzeňského turnaje The Ring, tedy titulový držitel Vasil Ducár a vyzyvatel Václav Pejsar, mají za sebou další dva podstatné kroky a po splnění váhového limitu a posledním staredownu je vše připraveno k boji. Právě poslední výměny pohledů přilákaly velkou pozornost fanoušků, k fyzické konfrontaci sice nedošlo, přesto si měli oba boxeři co říct.

Václav Pejsar si měl s Vasilem Ducárem co říct. Co asi padlo při staredownu? Video: Patron Boxing

 
Článek

Zápas, který se po necelých dvou letech dočkal odvety. Vasil Ducár půjde v roli titulového držitele obhajovat na turnaji Plzeňský ring pás šampiona křížové váhy proti o sedm let staršímu Václavu Pejsarovi. V roce 2020 se z výhry radoval právě Ducár, kterému se rivala povedlo ukončit již ve třetím kole. Jak tomu bude nyní?

Pořádně hlučno bylo nejprve na pondělní tiskové konferenci, na které osmatřicetiletý Pejsar spustil palbu někdy až překvapivě ostrých slov a předzápasová atmosféra tak dostala pořádný náboj. Pejsar, který bude mít na turnaji výhodu domácího prostředí, dokonce soupeře označil za lháře, manipulátora nebo cvičenou opici.

Manipulátor, lhář, cvičená opice. Podívejte se na výměnu názorů před boxerskou bitvou Ducár vs. PejsarVideo: Sport.cz

„Dřív jsme byli kámoši, trénovali jsme, spárovali jsme, ale teď je vztah trochu jiný. Pro mě je Vasil v tuhle chvíli manipulátor, možná do jisté míry i trochu lhář, protože se do mě obouvá a říká věci, které nejsou pravda," začal Pejsar.

„Ztratil u mě kredit, není to pro mě pravý šampion. Pravý šampion by měl být rovný chlap a ne cvičená opice, která se skloní před každou výplatou," pokračoval zkušený boxer, jenž dokonce přiznal, že mu v zápase drží palce i sportovci z konkurenční tělocvičny, což zaskočilo především Ducárova trenéra Michala Vančuru.

Král křížové váhy Ducár si uvolněnou atmosféru z tiskové konference přenesl do čtvrtečního oficiálního vážení, které oba protagonisté hlavního zápasu zvládli bez problémů, neboť shodně navážili 90,25 kilogramů, tj. téměř půl kila pod stanovený limit 90,7 kilogramů. Následovalo nezbytné koření v podobě závěrečného staredownu, který žádné drama nepřinesl, přesto si oba rivalové měli co říct. Pořádnou zásobu slov měl na jazyku především Pejsar, co ale skutečně létalo vzduchem, vědí jen oni dva.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patron Boxing (@patronboxing)

Souboj o pás křížové váhy mezi Ducárem a Pejsarem bude vrcholem turnaje The Ring z TJ Lokomotiva v Plzni. Mezi šestnácti provazy se představí například také Lukáš Fajk, David Dvořáček nebo rozjetý Radek Roušal. V hlavním předzápase pro změnu bude chtít zaúřadovat Slovák Zsolt Osadan. Galavečer startuje 30. září od 18:00, živě ho můžete sledovat na Oktagon.tv nebo zakoupením vstupenek v síti Ticketstream.

Reklama

Související témata: