Hlavní obsah

To byl výkon! Bývalý fotbalista Slepička šel do ringu, se soupeřem neměl slitování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před sedmi lety svedl premiéru v kleci pod pravidly MMA, nyní si vyzkoušel boxerský duel. Bývalý profesionální fotbalista Miroslav Slepička si znovu zpestřil chvíle po úspěšné kariéře na zeleném pažitu. Dnes již 42letý rodák z Příbrami se tentokráte představil na galavečeru profesionálního boxu a K-1 v pražské Lucerně, kde po suverénním výkonu, díky němuž na soupeři nechal krvavou stopu, slavil drtivý triumf.

Český fotbalový reprezentant sbírá úspěchy v bojových sportech. Miroslavu Slepičkovi vyšla po MMA i boxerská premiéraVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Slepička má přitom za sebou první zkušenost již v roce 2016, kdy v MMA organizaci GFC dokázal po necelé půl minutě boje zdolat krajana Tomáše Vránu. Byť se následně vrátil na zelené pažity, přesto na usilovnou píli v tělocvičně nezapomněl. Bojové sporty mu zkrátka přirostly k srdci. Nyní neměl slitování ani mezi šestnácti provazy, kde se přitom jednalo o jeho premiérový boj v boxerských rukavicích.

Fantastický debut nakonec proměnil ve vlastní show. Jednak z něj vyzařovala překvapivá jednoduchost, rovněž dostal Lucernu do varu precizní prací horních končetin, které si dopřávaly značkování soupeřova míst snad na každé části těla. Cestu k rychlému triumfu navíc umocnila krvavá spoušť v rivalově obličeji, po níž se Lukáš Stýblo dokonce ocitl na kolenou a musel být počítán.

Kickboxer Tomáš Hron porazil ve 130. zápase své kariéry Maročana Benadiho hned v prvním kole a komentátor si to pořádně užil!Video: O2 TV Sport

Od dalších perných vteřin či minut jej uchránil až sudí, který duel ukončil ve druhém kole. Bývalý reprezentační útočník Slepička, který v kariéře prošel pražskou Spartou, Slovanem Liberec či chorvatským Dinamem Záhřeb, si tak suverénním způsobem došel pro první triumf v ringu. Moc se na něj nenadřel.

Bojovalo se také o o tituly. Pouhou minutu a půl se zdržel mezi šestnácti provazy legendární český kickboxer Tomáš Hron, který obrovitému marockému sokovi nic nedaroval. Poprvé ho na podlahu poslal po nepříjemném kopu do lýtka, následně u provazů přidal několik zásahů kolenem do břicha, kterým mohutný Zouhir Benadi nedokázal vzdorovat. Byl tu totiž problém s levou rukou, což Afričan signalizoval a logicky nemohl pokračovat v boji.

42 letý Hron, pro kterého se jednalo o 130. zápas, získal světový titul WAKO Pro. Odchod do sportovního důchodu ale nechystá. „Je to pro mě významný večer. Je mi 42 let, spousta lidí si myslí, že patřím do důchodu, ale kašlu na to. Ještě chvíli budu zápasit, protože mě to fakt baví a miluju to. Když budu porážet kluky o 10–15 let mladší, tak si to užiju,“ měl radost brněnský rodák.

Kickboxer Václav Sivák nedal soupeři šanci a v Lucerně slavil titul WAKO, v novém roce zamíří do RuskaVideo: O2 TV Sport

Neporazitelnost (25–0) se povedlo uhájit jednomu z nejtalentovanějších českých postojářů Václavu Sivákovi, který uspěl i v 25. duelu mezi profesionály. V titulové bitvě o pás WAKO Pro sice dlouhou dobu narážel na odolnost Maročana Annasse Ahmidoucha, přesto po závěrečném gongu slavil jednoznačné vítězství na body. O procházce růžovou zahradou ale rozhodně nemůže být řeč.

24letý český talent se tak stal novým šampionem WAKO Pro do 64,5 kg a v pozápasovém rozhovoru zmínil, že jej patrně čeká již 3. února zápas v Rusku, kde se naposledy ukázal v únoru 2022. Jedinou ženskou titulovou bitvu turnaje ovládla Češka Klára Strnadová.

Reklama