Hlavní obsah

Velká změna. Neporažený Čech v Rusku o titul nezabojuje, důvod je neznámý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jednu z největších výzev dosavadní kariéry musí zapomenout. V profesionálním ringu neporažený český talent Václav Sivák se totiž nepředstaví 18. února na akci RCC Fair Fight, kde měl v kategorii do 66 kilogramů bojovat o titul s úřadujícím ruským šampionem Kiamranem Nabatim. Pro Sport.cz to potvrdil i matchmaker Martin Wodecki, jenž pomáhal titulovou bitvu s ruskou organizací domlouvat.

Foto: RFA

Václav Sivák se nepředstaví v titulové bitvě organizace RCC.

Článek

Měla to být obrovská výzva, která na domácí postojářskou hvězdu čekala v mrazivém Jekatěrinburgu, kde v těchto dnech panují teploty hluboko pod nulou. Neporažená domácí mašina Václav Sivák se ovšem 18. února v ruském prostředí nepředstaví, z pětikolové bitvy s šampionem Kiamranem Nabatim definitivně sešlo. Hlavní trhák RCC Fair Fight tak postihlo nemalé zemětřesení.

„Zápas je od včerejška oficiálně zrušený, určitě ne odložený," informoval Sport.cz matchmaker Martin Wodecki, který stál u domlouvání titulové bitvy proti neporaženému králi kategorie do 66 kilogramů. Sám totiž moc dobře věděl, že na třiadvacetiletého obávaného ranaře čeká životní příležitost, která se nemusí opakovat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RCC Fair Fight (@rcc_fairfight)

Tak či tak se o pás bude bojovat, ruský šampion se na galavečeru představí proti jinému soupeři. „Nabati dostane jiného soupeře do titulové bitvy," potvrdil Wodecki. A jaký je vlastně důvod zrušení zápasu ze strany českého bojovníka? O tom se zatím může jen spekulovat.

„Důvod zná jen Vašek. Přestal komunikovat a neodpovídá manažerovi, ani mně. Co vím, tak zraněný není. A věřím, že je celkově v pořádku. Navíc ještě před dvěma týdny s manažerem tvrdili, že se připravuje a všechno je OK. Alespoň mohl napsat sms a celkově dát vědět, co a jak se stalo," líčí zkušený matchmaker, jenž aktuálně působí i u organizace RFA.

„Vašek přestal komunikovat v době, když se měla podávat víza. V té chvíli již byly i letenky koupené a podobně. Pár dnů jsem mu proto dal čas, až včera jsem to musel zrušit. Je totiž potřeba najít soupeře pro šampiona Nabatiho," uvědomuje si. „Vašek ten titul chtěl, byla to kromě titulu nadstandardní nabídka. Byla to druhá titulová šance, třetí už s velkou pravděpodobností nebude," přiznává.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RCC Fair Fight (@rcc_fairfight)

Sivák tak v boji na ruském území nenapodobí českého bojovníka Tadeáše Růžičku, který 4. února změřil síly s Chajalem Džanievem a tvrdě narazil. Padl totiž již po minutě a čtyřiceti vteřinách na TKO. Rovněž se jednalo o bitvu ve vyhlášené RCC.

„Nejsou z toho nadšení, když vypadne cizinec, který měl jít o titul a přestane komunikovat. Za ty podmínky, které se nabízejí, se ale na 95% náhrada najde. Ten soupeř ale bude bez přípravy a tím utrpí kvalita boje. Tyhle změny ten event kazí, je to totiž dvacátý turnaj Fair Faightu a bude opravdu ve stylu. Karta na turnaj je totiž opravdu top, píše se o ní v zahraničních odborných kruzích," uzavřel Wodecki.

Reklama

Související témata: