Hlavní obsah

Velké momenty české krásky z ringu. Boj o titul, vysněná olympiáda a také svatba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké momenty letos čekají na českou profesionální boxerku Lucii Sedláčkovou. Rodačka z Děčína již 25. března zabojuje o titul v pérové váze organizace WBC, následně jí bude čekat přechod k amatérům s cílem kvalifikovat se na letní olympijské hry 2024 v Paříži. A právě tato změna přináší spoustu rozdílů. „Není čas na to usnout na vavřínech v prvním kole. Musí se boxovat do začátku do konce,“ vysvětluje jedno z úskalí trenér Rudolf Kraj. Česká kráska si navíc během slunných letních dnů obleče svatební šaty a společně s partnerem Štěpánem Horváthem vstoupí do manželství. Více už v našem videu.

Rok plný změn boxerské krásky. Z profesionálky amatérkou a ze slečny vdanou paníVideo: Sport.cz

 
Článek

Příprava je v plném proudu, ostatně není na co čekat. Titulová řežba s britskou jedničkou pérové váhy Raven Chapmanovou je v plánu již 25. března. „Je šestá na světě. Je to určitě silová boxerka. Myslím si, že bude skvěle připravená kondičně. Bude to dobrej zápas," myslí si Sedláčková, která v kariéře získala tři mistrovské pásy.

A jelikož se jedná o další bitvu o titul, svedou obě boxerky boj na 10 kol po dvou minutách. Pro Sedláčkovou možná lehký nekomfort s ohledem na to, že v amatérském boxu následně bude zápasit tři kola po třech minutách. „Dřív jsem z toho měla obavy, ale myslím si, že se rozboxuji. Těším se na to. Příprava na deset kol je horší, než na ty tři," objasňuje osmadvacetiletá boxerka.

„Je potřeba dát hlavě pokyn, že všechno musí být rychlejší. Lucka je takový typ, že má rád pohodičku. Tady je to také hop, hop, hop a je konec. Je to nepříjemné," ví partner Štěpán Horváth, mistr Evropy v super welterové váze. „Jediné, co se musí přehodit, tak je rychlost. To není otázka například roku, ale dá se to natrénovat celkem rychle."

Sedláčková chce být připravená po všech směrech, začala proto spolupracovat s mentálním koučem. „Spolupracuji s Michalem Šafářem. Bude to potřeba. Budu si muset dát například do hlavy, že už budu mít takový malý předzápas už v šatně. Pak tam naběhnu a budu zápasit," přibližuje své plány.

Dokonce musí omezit i svou milovanou kávu. „Dám si jednu denně, když ale hodně zhřeším, tak dvě. Celkově ve vrcholovém sportu není kofein ve velkém množství dobrý. Když je člověk unavený a dá si kávu, tak se místo regenerace naopak zase nakopne," uvědomuje si juniorská mistryně světa z roku 2016.

Ať už bude titulová bitva úspěšná, nebo ne, přesto se elitní česká boxerka může těšit na letní kvalifikaci na olympijské hry 2024 v Paříži. Žádné volno ji tedy nečeká. „Po tomhle zápase si budu muset váhu udržovat, budu muset být v režimu neustále. Žádné volno nebude. V dubnu už odjíždím na soustředění do Německa," přibližuje Sedláčková, která má už vše připraveno k přechodu k amatérům.

„Je tam takový systém, že prohra znamená okamžitě konec. Je to od vyřazovacích bojů až do finále. Záludné je to v tom, že každý zápas je jiný, nikdy nenarazíte na stejnou soupeřku. Člověk musí reagovat den za dnem," vysvětluje Horváth červencovou dřinu v polském Krakově.

A pak už přijde čas na radovánky. Je totiž v plánu svatba s partnerem Štěpánem Horváthem. „Bude to v létě, po kvalifikacích. Takže v srpnu," vysvětluje nadšená Sedláčková. „Odkládáme to hrozně dlouho, jsme zasnoubeni už šestým rokem a myslím si, že je potřeba ten vztah posunout dál," doplnil Horváth.

Reklama

Související témata: