Whyte vyhrál nad neporaženým Franklinem a v březnu jej čeká Anthony Joshua

Whyte vyhrál nad neporaženým Franklinem a v březnu jej čeká Anthony Joshua Jermaine Franklin vs. Dillian Whyte | zdroj: Profimedia

Angličan Dillian Whyte v sobotu v boxerském ringu vybodoval Jermaina Franklina a vzal mu jeho neporazitelnost. Američan nicméně podal lepší výkon, než všichni očekávali, a po zápase prohlásil, že byl okraden.

OVO Aréna v londýnském Wembley viděla v sobotu večer galavečer světového boxu, kterému vévodila bitva těžkých vah. Britský bijec Dillian Whyte naposledy v dubnu tohoto roku okusil pověstnou sílu neporažené legendy Tysona Furyho. Oba britští boxeři vyprodali londýnský svatostánek Wembley, v kouzelné atmosféře pak dominoval zápasu „Gipsy King“. Ten senzačním knokautem v šestém kole poslal svého soupeře na podlahu a oznámil odchod do sportovního důchodu. 

Nyní se Whyte postavil americkému boxerovi Jermaine Franklinovi, který do včerejšího večera neokusil hořkost porážky. 29letý rodák z Michiganu je stejně jako jeho soupeř známá KO mašina. Ve svých dosavadních jednadvaceti profesionálních zápasech čtrnáct soupeřů knockoutoval. Přechod do nejvyšších pater vrcholového boxu mu ale nevyšel, i když on sám to vidí jinak.  

Aréna s kapacitou 12,5 tisíce lidí viděla plných dvanáct kol, kdo by ale čekal box ve vysokém tempu, ten by se pletl. Byl to vyrovnaný zápas, kde Franklin vynikal především dobrým pohybem, za nějž schovával údery, kterými získával cenné body. Whyte zase dělal svými tvrdými bombami větší škody na soupeři a především údery na spodek mladšího Američana dost zpomalovaly. Pokud si diváci nepřišli na své do té chvíle, v závěrečném kole jim oba boxeři vynahradili poněkud nezáživný průběh zápasu. 

Především závěrečné vteřiny zápasu dostaly diváky v aréně do varu a Whyte s gongem oznamujícím konec zápasu Franklina roztancoval. Typický zápas, kde jeden bude slavit a druhý se bude rozčilovat. Dva bodoví rozhodčí viděli zvítězit Whytea, jeden sudí viděl remízu. Rozhodnutí, které znamenalo devětadvacáté vítězství 35letého Brita, pro jeho soupeře naopak první porážku profesionální kariéry. 

„Neporažená těžká váha je to nejtěžší, co lze na této planetě porazit,“ řekl po zápase spokojený Whyte. „Pravděpodobně jsem mohl být trochu aktivnější a vypustit více svých pověstných bomb," připustil, že utkání nebylo divácky moc atraktivní. 

Vítězství zkušeného britského boxera sledoval přímo v aréně jeho slavnější krajan Anthony Joshua, s nímž by se měl Whyte utkat někdy koncem března. Oba boxeři proti sobě stanuli již v prosinci roku 2015, kdy Joshua obhájil titul WBC technickým knockoutem v sedmém kole. 

To Franklin poprvé v profesionální kariéře pocítil, jak chutná hořkost porážky. A že měla opravdu hořkou pachuť. "Cítil jsem se, jako bych byl okraden. Měl jsem pocit, že jsem pro vítězství udělal dost” řekl po boji.

Zdroje:  talksport.com

Nejnovější články