Záděra se v sobotu pokusí šokovat domácí scénu. S mentální přípravou na Siváka mu pomáhá známý zpěvák

Záděra se v sobotu pokusí šokovat domácí scénu. S mentální přípravou na Siváka mu pomáhá známý zpěvák Patrik Záděra v souboji s Ladislavem Krištůfkem | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

O hlavní zápas turnaje RFA 7 se postarají Vašek Sivák a Patrik Záděra. V sázce je mnoho, mimo jiné také titul pro historicky prvního šampiona této organizace.

“Hned mi proběhlo hlavou, že je to šance se zviditelnit. Je to velká šance, tím zápasem nemám, co ztratit. Když Vaška porazím, tak to pro mě bude obrovské peklo,” řekl Patrik Záděra v rozhovoru pro RFA. Mnohem více pochopitelně riskuje neporažený fenomén Vašek Sivák, který má v kickboxu již 21 výher. Záděra však také není žádné ořezávátko. V amatérech nasbíral 110 zápasů, mezi profesionály jich stihl 25, v 18 případech se radoval z vítězství.

I jako šestinásobný mistr České republiky předem počítal s rolí výrazného outsidera, ale že ho lidé podceňují, to mu vrásky na čele nedělá. “To mi vůbec nevadí, neberu na to ohled, nedávám tomu pozornost,” řekl a poukázal na těžký zápas, který měl absolvovat týden předtím, než vyzval Siváka.

“V Belgii jsem měl mít mnohem horšího soupeře, než je Vašek. Měl dejme tomu 57 zápasů, z toho 38 KO a 55 výher, takže to byl také obrovský soupeř.” Oním protivníkem měl být Berjan Peposhi, zápas byl ale nakonec na poslední chvíli zrušen, takže byl Patrik připraven zaskočit do hlavního zápasu na RFA, jenž měli původně obstarat Ilja Škondrič a Marpo.

Je třeba připomenout, že jako outsider šel Záděra i do nedávného souboje s Ladislavem Krištůfkem dle pravidel Real Fight (thaibox v malých rukavicích). V kleci podal velmi pěkný výkon, oba borci se dostali do počítání, o výsledku následně rozhodovali bodoví sudí. A právě Záděra nakonec zaslouženě vyhrál. V souboji o titul však nasadí velké rukavice, což ho trochu mrzí, je totiž přesvědčen, že v těch malých by  měl mnohem větší šanci Siváka knockoutovat.

 

Dobrou zprávou je, že do sobotního zápasu půjde po plnohodnotné přípravě, musí se akorát nastavit na nižší váhu. V Belgii měl totiž bojovat v divizi do 70 Kg, před turnajem RFA 7 se bude muset vejít do 66 Kg. S tím ale žádný problém nemá, byť ještě v této váze nezápasil. “Přestal jsem žrát s**čky a začal jsem si tu váhu hlídat, to znamená, že ta 66 je pro mě momentálně dobrá váha.”

Sobotní zápas samozřejmě vnímá jako obrovskou příležitost, s níž se chce pořádně porvat. To je ostatně jeho životní strategie. Záděra se nijak netají tím, že v minulosti vyhledával konflikty na ulici a v hospodách. Časem naštěstí poznal, že tudy cesta nevede. “Celý svůj život nějakým způsobem bojuju, ať už se svým životem, nebo sám se sebou. Kolikrát jsem bojoval na ulici, mám toho strašně moc zažito.”

Oba aktéři vůbec prvního titulového zápasu už si vyměnili pár názorů na sociálních sítích. “Bad Boy” se nechal slyšet, že ho prvotní výzva od Záděry příliš neoslovila. “Nic mi to neřeklo, ani se mi nerozbušilo srdce, nic. Bylo to takové neslané,” řekl v příspěvku na Instagramu. V dalším pak zareagoval na skutečnost, že byl zástupce Spejbl Gymu ve videu doprovázen trenérem Ondřejem Hutníkem a parťákem Tadeášem Růžičkou. “V ringu budeš sám, nebudeš mít nikoho za zády, takže se těš.”

Záděra následně odmítl, že by se soupeře bál, něco takového podle něj absolutně nedává smysl. “To je asi ta největší blbost, jakou si může myslet. Kdybych z něj měl strach, tak bych ho v životě nevyzval,” namítl. “Do toho zápasu jdu s tím, že to dopadne tak, nebo tak. Strach z toho nemám.”

Před zápasem Patrik využívá také služeb Daniela Landy, který mu pomohl dosáhnout správného psychického rozpoložení. “Radí mi ohledně zápasu, hlavy, všeho. Je to hrozně chytrý člověk, za ty tři dny, co ho znám, mi moc pomohl.” Co konkrétně od známého zpěváka vyslechl, to si raději nechal pro sebe. Jestli to bude stačit, to se dozvíme už v sobotu večer. Turnaj RFA 7 začíná v 19:00 hodin.

Zdroje:  Real Fight Arena - Instagram , Real Fight Arena - YouTube

Nejnovější články