Záděra vstal z mrtvých, překvapení se ale nekonalo. Sivák se stal historicky prvním šampionem RFA

Záděra vstal z mrtvých, překvapení se ale nekonalo. Sivák se stal historicky prvním šampionem RFA Vašek Sivák v barvách organizace RFA | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Z hlavního zápasu galavečera RFA 7 vzešel vůbec první šampion organizace RFA. Korunovaci však předcházela divoká přestřelka.

Zápas se uskutečnil v K-1 ve váze do 66 Kg, bojovníci měřili síly ve čtyřech kolech po třech minutách. Ostré výměny byly ovšem k vidění hned v prvních vteřinách. Sivák byl sice agresivnější, Záděra mu však všechny útoky okamžitě vracel. Úvodní lowkicky vystřídaly první kombinace, Sivák následně otestoval Záděru kolenem na žebra během krátkého klinče. Ty ale rozhodčí prakticky okamžitě rozděloval.

Vašek předváděl perfektní pohyb na nohou. Jeden z jeho kopů však dopadl příliš nízko. V tu chvíli ještě Záděra nemohl tušit, že zdaleka nebude jediný. Sivák pomalu zvyšoval obrátky, Záděra však neúnavně kontroval, a to i v kombinacích tří a více úderů. V závěru kola schytal čistě trefený highkick na tvář, ten ho ale jen vyburcoval k další přestřelce.

Ve druhém kole Sivák názorně předvedl, že může vybírat z široké škály technik, diváci si mohli vychutnat například působivé kopy z otočky. Naštěstí pro Záděru ale nepadly na úrodnou půdu. Kombinace se snažil zavírat kopem, což se mu dařilo. Záděra soupeře často svazoval, právě v této situaci přišly v krátkém sledu další dva údery pod pás. Rozhodčí tedy Vaška napomenul, aby si na ně dával pozor. Záděra vytrvale snášel drsné srážky se soupeřem, v posledních vteřinách druhého kola se mu podařilo trefit čisté přímky, čímž dal jasně najevo, že si na něj Sivák stále musí dávat pozor. Protivníka tím vyburcoval k epesnímu kopu z otočky, který zaparkoval na žebra.

Ve třetím kole přišel zlomový moment. Během přebíjené u pletiva Sivák vyslal razantní highkick, který Záděrovi dopadl přímo na krk. Bezvládné tělo se poroučelo k zemi. Chvíli se zdálo, že už se otřesený Záděra nevyškrábe zpět na nohy, rychle se ale vzpamatoval. Vzápětí ovšem schytal roundkick, po němž šel na kolena. Další počítání. “Bad boy” už pomalu oslavoval vítězství, Záděra se však znovu postavil na nohy a přešel do protiútoku. Následně došlo na již čtvrtý kop do slabin, rozhodčí tedy Sivákovi sebral bod. Během třetího kola však dopadl ještě jeden.

Do posledního kola Záděra nastoupil s obrovským odhodláním, potřebnou energii mu dodávali diváci, kteří skandovali jeho jméno. Sivák nicméně dál pokračoval v drtivém útoku. Na obranu už borci příliš nedbali, oba si připsali čisté zásahy. Na plný plyn se jelo až do konce. O šampionovi tedy museli rozhodnout rozhodčí. A ti viděli vyhrát Vaška Siváka.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Hned po zápase přiznal, že byl Záděra mnohem těžší soupeř, než čekal, a to doslova. “Dost toho vydržel, byl tvrdý, hlavně byla cítit ta váha, fakt byl těžší než já,” řekl s opaskem šampiona. “Nechci se vymlouvat, ale byl těžší, bralo mi to fýzu.” Snad i proto se mu nakonec nepodařilo soupeře ukončit, byť to tak plánoval. Na pozápasové tiskové konferenci dodal, že si Záděra zaslouží respekt, hlavně za to, že přežil čistý highkick. “Akorát to břicho… To fakt nebyly koule, dostával bodlem kopanec do břicha. Za to mi strhli bod, nevím proč. Ale myslím že jsme předvedli slušný výkon, doufám, že se to lidem líbilo.” Soupeře pochválil, že dobře využíval své výšky a skvěle pracoval se vzdáleností. Často na něj tedy nedosáhl s lowkickem.

Sivák podle Záděry vyhrál zcela oprávněně. “Sáhnul jsem si na dno, když jsem ve třetím kole vstal z mrtvých. Ustál jsem to. A ten stržený bod je myslím oprávněný, protože jsem třikrát dostal bomby na koule. Ale respekt soupeři, bylo to tvrdé. Oba jsme do toho dali všechno.”

Novopečený šampion se přiznal, že na zápas naplno trénoval velmi krátce. “Záděru jsem podcenil, trénoval jsem na něj šest dní, ani jsem nespároval, jen jsem lapoval. Ale talent neo***eš. Takže jsem to vytáhl jen díky talentu.”

Zdroje:  Real Fight Arena - YouTube

Nejnovější články