Zápas s Furym se opět ruší, Jake Paul ale rychle našel mnohem kvalitnější náhradu

Zápas s Furym se opět ruší, Jake Paul ale rychle našel mnohem kvalitnější náhradu Jake Paul neustále překvapuje, boxovat umí lépe, než by si spousta lidí přála | zdroj: Profimedia

Výzev se youtuber Jake Paul nebojí, tentokrát si domluvil dostaveníčko v ringu s úspěšným profi boxerem a prohlásil, že tím navždy mění rohovnický sport.

Ať se nám to líbí nebo ne, nechvalně známý youtuber Jake Paul v ringu už nějaký pátek ukazuje, že se z něho stal dobrý sportovec. Samozřejmě se najdou kritici, kteří mají za to, že jsou výsledky jeho zápasů předem domluvené, ale to jsou pouze konspirační teorie.

Zatím se Paul může pyšnit bilancí 5-0, naposledy v odvetě knockoutoval někdejšího šampiona UFC Tyrona Woodleyho. Ten dostal šanci na reparát, když odstoupil původní soupeř Tommy Fury, hvězda britského verze reality show Love island a mladší bratr slavnějšího šampiona těžké váhy Tysona. 

Zájem o zápas s Furym (8-0 mezi profesionály) ale přetrval a byl znovu domluven na 6. srpna do slavné Madisen Square Garden v New Yorku. Jenže Angličan nedostal vízum pro vstup do USA. Důvodem mají být vazby na irského mafiánského bosse Daniela Kinahana, který je zároveň boxerským promotérem. "To, že jsem se s ním vyfotil, ze mě ještě nedělá zločince, jsem boxer," zlobil se Fury, ale úřady tím neobměkčil.

"Tommy se prostě začal skrývat, ztichl, neodpovídal dokonce ani svým vlastním promotérům. Mám spoustu politických kontaktů a byl jsem připraven ho do země dostat. Dokonce jsem mu psal soukromou zprávu (na sociálních sítích), běžně si je všechny otvírá, ale tuhle neotevřel. Takže kdo ví, jestli vůbec jel na letiště, aby se do Spojených států dostal. Je to podvodník. Jeho rodina má v tomhle historii, jsou to lháři, vůbec jim nevěřím," zlobil se Paul, který se rychle začal poohlížet po jiném soupeři. Furymu ale nabídl 500 tisíc dolarů za pozdější zápas v Anglii. Tomu se ale Brit bez okolků vysmál, přestože by se pravděpodobně jednalo o největší výplatu v jeho dosavadní kariéře.

Tyson Fury a Tommy Fury Tyson Fury s nevlastním bratrem Tommym Furym | zdroj: Profimedia

Ve čtvrtek pak bylo oznámeno jméno nového protivníka, kterým bude Hasim Rahman Jr. (12-1, 6 KO), jmenovec slavného otce, šampiona těžké váhy WBC a IBF a jednoho ze dvou mužů, kteří v ringu porazili Lennoxe Lewise. Tentokrát se tak Paul zřejmě rozhodl umlčet všechny kritiky, kteří mu vyčítali, že se záměrně vyhýbá profi boxerům. S Hasimem kdysi na tréninku spároval, skončilo to ale hádkou, což Jake připomněl videem na sociálních sítích a zároveň prozradil, že se mu jeho nejbližší snažili souboj rozmluvit.

"Můj bratr a manažer nechtěli, abych ten zápas vzal. Říkali, že je to příliš velký risk. Newyorkská atletická komise nechtěla tenhle fight ani povolit, protože prý má Hasim oproti mě až moc zkušeností. Má více než 100 amatérských zápasů, desetkrát víc než Tommy," uvedl Jake, druhým dechem však dodal, že on hodlá psát historii. "Ale já jsem z jiného těsta. Jsem psychotický, chaotický, problematický. Ale on je těžká váha, říkali. Mě je to jedno, já jsem bojová blecha, nemůžou mě trefit. Jsem kluzký jako máslo a mám rychlost jako nikdo jiný. Má síla je unikátní a a styl elegantní. Udělal jsem z nejtvrdšího chlapa měkotu. Nebojím se nikoho, ani toho, co by se mohlo stát. Žádný jiný boxer tak velký risk ze startu své kariéry nevzal, nemají mé srdce, mou duši, můj zápal a určitě nemají můj tým," napsal na Instagramu a připomněl také bilance soupeřů slavných boxerů v jejich 6. zápasech, které ukazují, jak to v tomhle sportu chodí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jake Paul (@jakepaul)

"Navždy měním tenhle sport. Ukazuji lidem způsob, jak dělat velké zápasy hned na začátku kariéry. V budoucnu nechceme vidět boxery, jak berou všechny ty zápasy, aby si vybudovali bilanci. Ponořte se do hlubokého konce, uskutečněte těžké zápasy hned teď, protože to je to, co box potřebuje. A já jdu příkladem," dodal závěrem Paul, který se situoval do role "revolucionáře bojových sportů" a lobuje také třeba za vyšší platy MMA bojovníkům.

Zdroje:  Boxingscene.com

Nejnovější články