Hlavní obsah

Ze soupeřů parťáci. Nejlepší český boxer dře na titulovou bitvu i po boku nedávného rivala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně za měsíc (16. června) čeká na nejlepšího českého boxera Vasila Ducára další titulová mise. Na turnaji v pražské hale Královka bude bojovat o domácí titul s vyzyvatelem Viktorem Trushem, který se po posledním vítězství v Dánsku dostal na 53. místo světového žebříčku křížové váhy. Ducár tedy bude pás šampiona obhajovat proti soupeři, který je momentálně v rankingu o tři místa lépe postavený než on sám.

Foto: Jiří Šimeček

Nejlepší český boxer Vasil Ducár s titulem.

Článek

Znojemský rodák se tak rozhodl, že na nejdůležitější týdny před titulovou bitvou pozve do Česka úřadujícího bosenského mistra Džemala Bošnjaka, kterého porazil na nedávném galavečeru v Olomouci, aby mu pomohl s přípravou.

„Před naším vzájemným zápasem jsem věděl, že je to kvalitní boxer, ale nakonec jsem byl až překvapený, jak moc dobrý Džemal je," vysvětluje Ducár, který Bošnjaka pozval i kvůli tomu, že boxuje podobným stylem jako zmíněný Trush.

Foto: Matěj Třasák

Vasil Ducár je členem nové boxerské stáje Patron Boxing.

Kondice a síla jsou v těchto dnech stěžejními složkami příprav. „Typově jsou si podobní, takže jsem Džemala hned po zápase pozval na tréninkový kemp. Je to levák a tvrdý borec, se kterým nejsou snadné ani tréninky. Hodí se mi do přípravy, protože právě nabírám kondici a sílu," pokračuje Ducár.

Pro bosenského rohovníka se jedná o velkou zkušenost. „Tréninkový kemp je tady extrémně náročný, ale zároveň skvěle vedený, takže jsem za tuto příležitost opravdu vděčný. Nikdy jsem takto tvrdě netrénoval, a proto věřím, že tady nejsem naposledy a ještě se českým fanouškům předvedu," přeje si Bošnjak.

Nedávný souboj s českým mistrem bere jako jeden z nejnáročnějších v kariéře. „Asi byl nejtěžší, který jsem kdy boxoval. Pochopil jsem, že je to skvělý boxer. I proto jsem tu, abych bych mu pomohl s přípravou a zároveň se i sám zlepšil," říká zkušený rodák z černohorského Nikšiče.

Nejlepší český boxer si před několika dny zpestřil přípravu. Vyrazil totiž do pražské O2 areny, kde vystoupil na pódiu v rámci koncertu oblíbeného hudebníka Kapitán Dema. „Byl to trochu bizár, ale když se od toho člověk oprostí, tak to bylo fajn. Vyzkoušel jsem si zase spíkrování a hlavně to bylo asi před deseti tisíci lidmi, takže mám radost, že jsem to zvládl," usmívá se na závěr Ducár.

Reklama

Související témata: