Hlavní obsah

Zpět do akce. Na českou boxerskou jedničku nepříjemně dotírá mladší rival, teď jdou proti sobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na v současnosti nejlepšího českého boxera Vasila Ducára čeká další titulová zkouška. 16. června se na turnaji v pražské hale Královka představí v obhajobě pásu šampiona křížové váhy proti českému reprezentantovi s ukrajinskými kořeni Viktoru Trushovi, který je momentálně dvě příčky za dlouholetou tuzemskou jedničkou.

Foto: Jiří Šimeček

Vasil Ducár s pásem šampiona křížové váhy.

Článek

Pro dvaatřicetiletého znojemského rodáka se nebude jednat o nic jednoduchého. Trush totiž byl ještě na začátku týdne žebříčkově před Ducárem, ale po posledním přepočtu se zkušený boxer vrátil před o čtyři roky mladšího soupeře. „Jsou to jenom tabulky. O post jedničky se podle mě dá přijít jenom ve vzájemném zápase v ringu," vysvětluje Ducár s tím, že vzájemná konfrontace s Trushem proběhne už letos v červnu.

„Vím, že boxuje v opačném guardu podobně jako Junior. Každopádně Viktor je velký tvrďák se zkušenostmi z amatérského ringu. V profi ringu si ale myslím, že ještě nestál proti opravdu velké výzvě," dodává Ducár na adresu v současnosti nejvýše postaveného českého reprezentanta ve světovém žebříčku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patron Boxing (@patronboxing)

Na duel Ducára s Trushem se těší i legendární Lukáš Konečný, který úzce spolupracuje s druhým jmenovaným. „Vítěz zápasu se může posunout hodně blízko třeba i k zápasu o titul mistra světa, což je pro český box skvělá zpráva."

Ještě předtím přijde dubnový zápas na turnaji v Olomouci, soupeř se zatím hledá. „Ještě nemám soupeře, ale ideálně bych chtěl někoho, kdo má otočený guard. Ve hře je možná i kemp s Juniorem Makabuem, se kterým jsem trénoval na začátku roku," prozrazuje dobré vztahy s bývalým mistrem světa organizace WBC, se kterým ho pojí stejný manažer Tarik Saadi.

Nabízí se otázka, zda tento zápas nebude před červnovou titulovou obhajobou riskantní. „Nemyslím si. Chci v Olomouci nastoupit, abych si vyzkoušel udělat váhu a byl rozboxovaný. Kdybych neboxoval, tak by to bylo v červnu půl roku od mého posledního zápasu v Lucerně na konci loňského roku. To by nebylo ideální," vysvětluje civilním povoláním policista ze speciální jednotky.

„Člověk se musí soustředit na konkrétní zápas, nemůže myslet moc dopředu, protože se jinak zbytečně rozhodí. Oba ale víme, že případné vítězství nás posune k zajímavému zápasu, tak to je."

Reklama

Související témata: